Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες, μια μικρή επαρχιακή πόλη. Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και να προσπαθώ να καταλάβω τι σκέφτονται, αν είναι ευτυχισμένοι, τι τους απασχολεί.. Έτσι όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσω η επιλογή μου με οδήγησε στη Θεσσαλονίκη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Από τα πρώτα κιόλας έτη των σπουδών μου ήρθα σε επαφή με τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον πλησίον που πρεσβεύει ως στάση ζωής. Συμμετείχα ενεργά ως εθελόντρια στο σύλλογο ΛΑΜΨΗ γονέων παιδιών με κακοήθη νοσήματα, προσφέροντας ηθική και ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά που νοσηλεύονταν στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γ. Ν. Θεσσαλονίκης. Στο τέταρτο και τελευταίο έτος των σπουδών μου πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο 4ο Ειδικό Σχολείο της 23ης Σχολικής Ενιαίας Επιτροπής Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου υπό την εποπτεία του σχολικού ψυχολόγου. Παράλληλα συμμετείχα ως εθελόντρια στο πρόγραμμα ‘’Ένταξη στη γειτονιά’’ του Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α.) Σερρών.

Σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός), τις μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία), τη Διάσπαση Προσοχής-Παρορμητικότητα-Υπερκινητικότητα, το Πένθος και την Απώλεια στα παιδιά, τον Εθισμό στο Διαδίκτυο, το Παιδικό Ιχνογράφημα και τη Θεραπεία μέσω του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης και μέσα από τα εθελοντικά προγράμματα στα οποία συμμετείχα συνειδητοποίησα την ανάγκη μου για περισσότερες γνώσεις, εμπειρία και εξειδίκευση.

Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2012 γίνομαι δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Κλινική Παιδοψυχολογία του Anglia Ruskin University στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας από όπου και αποφοίτησα ένα χρόνο αργότερα . Αυτό το κομμάτι της εκπαίδευσής μου ήταν ένα προσωπικό στοίχημα μέσα από το οποίο κέρδισα εμπειρίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησα, στις Σέρρες, συνεχίζω την εκπαίδευση μου μέσα από σεμινάρια και εκπαιδεύσεις. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2013 παίρνω μέρος στο σεμινάριο/εφαρμοσμένο εργαστήριο με πρακτική άσκηση ’’Σχολές Γονέων: Η εκπαίδευση στην εφαρμογή του δομημένου προγράμματος εκπαίδευσης γονέων «Σκέφτομαι και Πράττω». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων, το οποίο βασίζεται στις γνωστικές και συμπεριφορικές αρχές, και ο σκοπός του είναι η επιμόρφωση των γονέων με παιδιά νηπιακής και παιδικής ηλικίας σε συγκεκριμένα και επίμαχα θέματα της καθημερινότητας.

Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2014 ξεκινώ την εκπαίδευση μου στην Ψυχοπαθολογία και Διαγνωστική στο Ιατρικό και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργάζομαι μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2013-2014 ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Νομού Σερρών. Σήμερα, εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο στη διεύθυνση Περιστέρη Κωστοπούλου 6,στις Σέρρες και παρέχω τις υπηρεσίες μου σε παιδιά, εφήβους, ενηλίκους και οικογένειες. Παράλληλα είμαι ενεργό μέλος του συλλόγου φίλων, γονέων και κηδεμόνων ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών ‘’Η Ηλιαχτίδα’’.